Gaan we groot of doen we klein? [deel 2]

Mira en Thijs gaan trouwen. Mira werkt en woont in Den Haag. Thijs werkt en woont in Barcelona. Maar met zo’n lange afstandsrelatie wordt een bruiloft plannen een hele logistieke uitdaging. Dat er een mooie witte bruidsjurk moet komen, daar heeft Mira als klein meisje al genoeg over kunnen fantaseren. Maar wat er nou verder allemaal bij komt kijken? Euhhh…iets met bomen in een bos? Dus schakelen ze de hulp in van Cynthia. En schrijft Mira over alle voorbereidingen van deze grootste en mooiste (want dat wordt het natuurlijk!) dag en neemt je helemaal mee tot en met deze (nu al) prachtige dag op 30 september 2022.


Als klein meisje droomde ik van een prins, prachtige prinsessenjurken, een koets met zes paarden ervoor en champagnetorens. Oké, dat laatste droombeeld kwam er pas op Champagne gerechtigde leeftijd bij, maar je snapt het vast: groot, groter, grootst! Ik heb ook nog wel even een fase gehad dat ik trouwen eigenlijk maar een stom concept vond. Want a. geldklopperij b. mijn ouders zijn ook nooit getrouwd en al eeuwig (40 jaar nu) heel gelukkig samen en c. waarom zou je ook een bruiloft nodig hebben om elkaar de eeuwige liefde te verklaren? Maar dat was de fase in mijn leven dat ik graag tegendraads en cool wilde zijn, want naarmate ik ouder werd popten de bruiloftsfantasieën gewoon weer op. Al hadden de prinsessenjurken en de paarden (ik heb helemaal niks met paarden!) plaats gemaakt voor dineren aan lange, mooi versierde en gedekte, tafels op een pleintje in een Frans dorpje met een simpel zomerjurkje aan. Oh ja… nog wel steeds met die prins erbij natuurlijk.


Maar nu is het opeens geen fantasie meer en moet ik samen met die prins (ook geen fantasie meer) “in het echt” gaan bedenken welke dromen verder te realiseren zijn. Die droombruiloft in het buitenland hebben we eerst onderzocht. In Spanje. Maar we kwamen er al snel achter dat alleen een Spaanse Haciënda met verblijf, eten & drinken en dan ook nog maar voor een beperkt gezelschap (daarover in een volgende blog ) minstens de helft van het overbieden op een huis in de Randstad zou kosten. Ondanks de lange twijfel: willen we met een intimer gezelschap in het buiteland trouwen óf doen we een bruiloft voor al onze gasten? Hebben we uiteindelijk besloten toch in Nederland te trouwen.Dus dan maar “gewoon” trouwen in onze eigen stad Den Haag. Maar dan wel op de fijnste plek die daar is: het strand! Wij zijn fan van de wat afgelegen strandtenten, waar je met de auto niet kunt komen en die de strandtoeristen ook niet weten te vinden. Dus hebben we een top 3 van strandtenten gemaakt . Nu hebben sommige stellen om allerlei redenen een speciale datum waarop ze willen trouwen, maar wij zijn van nature wat meer pragmatisch. Welke van de drie strandtenten kon ons in september, wanneer het nog aangenaam weer is (duimen) maar geen druk hoogseizoen meer, ontvangen? En dat was er maar eentje: op vrijdag 30 september! Dat scheelde keuzestress en meerdere offertes opvragen.

Want dan begint namelijk het minder romantische gedoe rond zo’n bruiloft: een offerte opvragen en onderhandelen. En wat ben ik blij dat wij ook daarom Cynthia hebben gevraagd ons hierbij te helpen. Zij wist namelijk slimme veranderingen aan te brengen in de offerte vanuit de locatie waardoor we tot een mooie offerte zijn gekomen.


En dus gaan wij 30 september in een mooie, ietwat afgelegen, strandtent trouwen. Zonder poespas, geen opgedirkt gedoe, maar gewoon relaxt in het zand feesten. En die lange tafels uit mijn fantasie gaan er dus ook gewoon komen, niet in een Frans dorpje maar op het strand. Bij zonsondergang . Als dit geen droomplek is!