Kijkje in de keuken: interview met een trouwfotograaf

Deze week nemen we je mee in het leven van een trouwfotograaf “Marion Meyer”. Ik vroeg haar wat haar werk zo bijzonder maakt.


Waarom ben je begonnen als trouwfotograaf?

“Fotografie is altijd al een hobby van me geweest naast mijn huidige werk. Ik heb bijna 30 jaar in de luchtvaart gewerkt, waarvan bijna 27 jaar bij de KLM, dit was een prachtige baan waarvoor ik de hele wereld heb afgereisd. Nadat ik mijn man zelf heb moeten reanimeren, besefte ik opeens dat ik er nooit op tijd had kunnen zijn als ik ver weg was geweest, hierdoor vond ik het steeds moeilijker om van huis te gaan en mijn gezin achter te laten. Dit heeft mij doen besluiten om deze prachtige baan op te zeggen. Dit was hét moment om van mijn passie mijn werk te maken en juist de liefde binnen een familie vast te leggen. De liefde is iets unieks en dit vind ik het allermooiste om vast te leggen. Mijn stijl is licht, stijlvol en romantisch, deze stijl vind ik zelf heel mooi passen bij bruiloften en de liefde!”Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Alexandra Vonk is mijn mentor geweest, ik vind haar stijl geweldig. Daarnaast kan ik mezelf uren verliezen in al het mooie beeld die online zijn te vinden op bijvoorbeeld Instagram en Pinterest. Dit neem ik mee in mijn eigen werk. Ik laat mij veel inspireren, maar het belangrijkste is dat je als fotograaf een eigen stijl hebt.”

Waarom kiezen mensen voor jou als trouwfotograaf?

“Mensen kiezen voor mijn stijl. Ik heb een lichte, romantische stijl. Daarnaast ervaren mensen mij als een open en enthousiast persoon en ik kan mensen snel op hun gemak stellen. Mensen op hun gemak stellen is iets wat tijdens mijn werk bij de KLM onmisbaar was en dit neem ik mee in mijn huidige werk als trouwfotograaf. Want, wanneer mensen ontspannen zijn krijg je de mooiste beelden.”


Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

“Er zijn veel bijzondere bruiloften geweest. Maar afgelopen jaar was ik, samen met mijn man, bij een bruiloft in Zuid- Afrika, 3 prachtige dagen met deze mooie Zuid-afrikaanse/nederlandse familie op een bijzonder mooie locatie doorgebracht. We werden echt een onderdeel van de familie en zijn vrienden geworden, dit maakt dit werk wel heel bijzonder.”


Heb je ooit een lastig moment tijdens je werk meegemaakt?

“Dat zijn toch wel de momenten dat het heel erg warm is. Afgelopen juni was ik nog op een bruiloft op Sicilië, waar het op de dag van de bruiloft 43 graden was. Wanneer het zo heet is en het bruidspaar en mensen in de zon staan of zitten ontstaan er snel zweetdruppels op de gezichten, die later lastig te bewerken zijn. Wat ik in zulke gevallen doe, is het bruidspaar meenemen naar mooie, schaduwrijke plekken, zodat ze geen last hebben van de felle zon en de hitte. Uiteindelijk heb ik ze meegenomen naar een trendy restaurant om ze even bij te laten komen en wat te drinken. Dit zorgde ervoor dat alle druk eraf was en dat zie je uiteindelijk terug op de foto’s.”


Heb je nog een tip voor aanstaande bruidsparen waar als het gaat om de trouwfoto's?

"Doe een Loveshoot vooraf, zodat je gewend raakt aan zowel de camera als de fotograaf. Dat zorgt voor ontspannen foto's op de bruiloft en ik kan je garanderen: dat zijn de mooiste foto's!"


Marion Meyer is bruids- en lifestylefotograaf van Marion Meyer Photography. Meer informatie en werk van Marion vind je hier.


Benieuwd waar je allemaal nog meer aan moet denken voor je bruiloft? Je leest het hier!

Kvk: 69571635

Btw №: NL002286203B80

T: +31 6 40 90 50 29

E: info@weddingster.nl

© 2017 by Weddingster

Rotterdam

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Find out more friends of Weddingster

Aanbevolen door...

Girls of honour logo.jpg
huwelijk.nl.png
weddingster_logo_grey_DEF.png