Yes, Ja, Si! Wij gaan trouwen, hoe tof! [deel 1]Mira en Thijs gaan trouwen. Mira werkt en woont in Den Haag. Thijs werkt en woont in Barcelona. Maar met zo’n lange afstandsrelatie wordt een bruiloft plannen een hele logistieke uitdaging. Dat er een mooie witte bruidsjurk moet komen, daar heeft Mira als klein meisje altijd al over gefantaseerd. Maar wat er nou verder allemaal bij komt kijken? Euhhh… werkelijk. geen. idee. Dus schakelen ze de hulp in van Weddingster. En schrijft Mira de komende 7 maanden over alle voorbereidingen van deze grootste en mooiste dag uit hun leven. Ze neemt jou mee in het hele plannings proces naar hun grote dag op 30 september 2022.


Dit is het begin van mijn blog over ons bruilofts- organisatie- avontuur. Een gebeurtenis die je één keer in je leven zult organiseren. Naja, daar gaan we voor het gemak maar even vanuit. Toch?


Op 3 januari, na een frisse strandwandeling en met verwaaid haar, slobbertruien en sportbroeken nog aan, schoof mijn (aanstaande) man bij een bordje opgewarmde pasta van de vorige dag (mijn lievelingseten, dat dan weer wel), een ring mijn kant op. Omdat-ie er niet eerst voor op z’n knieën ging zitten was mijn eerste reactie natuurlijk ook enorm “romantisch”: ‘’Huh? Wat een onzin? Hoezo heb je een ring voor mij gekocht?’’. Hij moest zijn vraag echt hardop uitspreken en nog een keer herhalen voordat bij mij het kwartje viel. Vervolgens vergat ik helemaal antwoord te geven en toen moest mijn arme (aanstaande) man nogmaals vragen of ik echt met hem wilde trouwen. Chaotisch, enthousiast en eigenlijk best wel geweldig romantisch. Precies hoe wij samen zijn, met onze verwaaide haren, slobbertruien en sportbroeken.


En dan ben je opeens verloofd en dat is toch best ontastbaar en onwerkelijk vind ik. Het enige tastbare is de prachtige ring die nu alweer een aantal weken om mijn vinger zit, als soort van reminder van wat er voor moois komen gaat. Maar zelf heb ik echt geen idee waar we moeten beginnen. Dus dat werd avonden achtereen “googlen”, want ik ben natuurlijk niet de eerste die trouwt dus je vindt op het web pagina’s vol informatie. Letterlijk duizenden websites vol!!?? HELP! Keuzes, keuzes, keuzes. Zoveel ideeën, zoveel smaken, zoveel versies, zoveel locaties. HELP!!


Na drie weken me te suf googlen heb ik mijn zoektermen op Google dan ook maar beperkt door het zinnetje: “hulp bij trouwen”. Want één ding wist ik wel, met mijn (aanstaande) man in het buitenland, beiden fulltime werken en twee stuiterende en enthousiaste typjes zoals wij zijn, is hulp bij het organiseren van een bruiloft echt wel nodig. En zo stuitte ik op de website van Weddingster en een eerste kennismaking met Cynthia was snel gemaakt!De komende 7 maanden neem ik jullie dus mee in het organisatieproces van onze allertofste (echt, nu al!) bruiloft en hoe Cynthia ons daarbij gaat helpen. En ik kan je alvast verklappen dat het vanaf de eerste ontmoeting voelt alsof we er een vriendin bij hebben! Wij hebben er zin in!