top of page

Help! Ik wil mijn partner ten huwelijk vragen. Hoe pak ik dit goed aan?

Er zijn talloze manieren waarop je een huwelijksaanzoek kunt doen. Op de traditionele manier is het gebruikelijk om eerst de hand van jouw toekomstige bruid of bruidegom te vragen aan zijn/haar ouders. Voorheen was dit onvermijdelijk, tegenwoordig is het een symbool van respect. Heel leuk hoor verloofd zijn, maar hoe regel ik zo’n memorabel en persoonlijk huwelijksaanzoek? HELP! Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet om je alvast op weg te helpen.


Voorbereidingen huwelijksaanzoek

Om te beginnen is het belangrijk goed na te denken over de persoonlijke aspecten. Is er een datum die voor jullie een speciale betekenis heeft? Of is er een bepaalde plek waar het huwelijksaanzoek zou moeten plaatsvinden? Is je partner verlegen of staat hij/zij graag in het middelpunt? Nodig je mensen uit of is het echt een moment van jullie samen? Zorg dat je je goed in jouw partner verplaatst en hou het dicht bij hem/haar en jezelf. Het is de start van jullie bruiloft, dus het is van belang dat de manier waarop het huwelijksaanzoek wordt gedaan echt bij jullie past.


Daarnaast neem je natuurlijk een persoonlijk en waardevol voorwerp mee naar het huwelijksaanzoek. Dit kan een ring zijn, maar dit kan ook in de vorm van een bloem of een ander persoonlijk voorwerp dat voor jouw partner een waardevolle betekenis heeft. Bedenk van tevoren wat dit voorwerp moet zijn en kies vooral hetgeen wat het beste bij jullie past.


Een goede voorbereiding is het halve werk. Je wil dit bijzondere moment perfect geregeld hebben. Zorg dat je van tevoren weet wat je wil gaan zeggen. Het is fijn als je zelfverzekerd overkomt, maar nog fijner als je er ook daadwerkelijk zelfverzekerd staat. Vergeet hierbij niet dat het héél belangrijk is dat je op het moment suprême echt vanuit je hart spreekt. Draai dus niet door wat betreft de voorbereiding, want het is niet de bedoeling dat je een ingestudeerd stukje tekst als een spreekbeurt gaat oplezen.


Het moment

De mooiste herinnering uit je leven, samen met de bruiloft, moet er natuurlijk perfect uitzien. Dit mooie plaatje wil je vastleggen voor de rest van je leven. Denk na over hoe en wanneer je wil dat er foto’s gemaakt worden. Je kunt ervoor kiezen om een familielid of vriend(in) foto’s te laten maken. Ook kun je een fotograaf inhuren om het allemaal een tikkeltje professioneler te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een videograaf in de arm te nemen.


Huwelijksaanzoek

En dan?

Ook niet geheel onbelangrijk is even wat quality time samen na het huwelijksaanzoek. Verloofd zijn is niet zomaar iets, dus het is fijn om even een aantal dagen de tijd te hebben om het geluk samen te vieren. Even zitten op die roze wolk hoort toch wel echt bij het huwelijksaanzoek. Zorg er daarom voor dat je een goed moment uitkiest en dat jij en je partner de dag(en) na het huwelijksaanzoek vrij zijn.


Last but not least, nog een gouden tip: wacht niet te lang! Rondlopen met zo’n groot geheim kan niet lang goed gaan. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Als je zeker weet dat je het huwelijksaanzoek wil gaan doen, ga er dan gewoon voor en zorg dat je de juiste mensen betrekt om dit plan tot een succes te maken.


Wil jij je huwelijksaanzoek perfect regelen? Check it out!

Huwelijksaanzoek regelen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page