top of page

Hoe bepaal je het thema voor jullie bruiloft?

Hoe bepaal je jouw bruiloft thema?


Het bepalen van een thema voor jullie bruiloft kan lastig zijn. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en waarschijnlijk zijn er meerdere thema’s en/of kleuren die jullie aanspreken. Maar, hoe maak je dan een goede keuze wat betreft het thema? En hoe zorg je ervoor dat alle aspecten van de bruiloft bij dit thema passen? Wij helpen je op weg!


Waarom een thema?

Allereerst vraag je je misschien af waarom je voor een thema zou kiezen op de bruiloft. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: op deze manier zal de bruiloft één mooi geheel zijn en heb je een vertrekpunt om vanuit te werken. Alle aspecten zullen goed op elkaar aansluiten. Ook maakt een thema een bruiloft persoonlijk, omdat de gasten aan de hand van een thema goed kunnen zien wie jullie zijn en wat jullie stijl is.


Een thema hoeft niet per se heel groot en specifiek te zijn. Als je het lastig vindt om een keuze te maken, kun je het thema ook wat algemener houden. Voorbeelden hiervan zijn: romantisch, bohemian of duurzame bruiloften. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om, in plaats van een thema, bepaalde kleuren aan te houden die terugkomen in verschillende aspecten van de bruiloft. Hoe persoonlijker de bruiloft, hoe mooier. Kijk daarom ook naar jullie hobby’s en interesses. Het is leuk om op speelse manieren jullie hobby’s en interesses naar voren te laten komen.


Let's start

Belangrijk is dat je begint bij de basis. Bedenk van tevoren in welk seizoen jullie gaan trouwen en welke thema’s en/of kleuren daar bij passen. Onze gouden tip om te beginnen is Pinterest. Dit is een geweldig platform om inspiratie op te doen voor de bruiloft. Ga lekker scrollen en sla alles op wat jullie aanspreekt. Hierna volgt de stap keuzes maken. Kijk welke opgeslagen foto’s bij elkaar passen en maak hier een moodboard van. Zorg ervoor dat het niet te veel verschillende stijlen zijn die eigenlijk niet bij elkaar passen. Na het maken van een moodboard kan er een kleurenpalet gemaakt worden, om vervolgens het moodboard daar weer op aan te passen. Zo krijgen jullie echt inzichtelijk welke kleuren bij jullie gekozen thema passen.


Focus is key

Het thema bepalen is stap één, maar vervolgens is het van belang dat je je ook daadwerkelijk vasthoudt aan dit thema. Zoals eerder benoemd zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Probeer je te focussen op jullie eigen thema en kleuren. Dwaal niet af door alle andere mooie stijlen die je tegenkomt. Een handige tip is om het moodboard en kleurenpalet standaard mee te sturen naar de leveranciers van jullie bruiloft. Zo hebben zij een goed beeld van jullie wensen en kunnen zij dit zo mooi mogelijk door vertalen naar de producten/diensten die zij leveren.


Vind je het lastig om de juiste stijl voor jullie bruiloft te bepalen? En vind je eigenlijk van alles leuk? Als stylisten ontwerpen wij met liefde de mooiste bruiloften en nemen we je mee in dé trends van nu.


Maak hier vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ontdek hoe Weddingster jullie kan helpen met het vertalen jouw Pinterest bord, naar een echte picture perfect wedding.


De foto's hieronder zijn van een bruiloft met het thema "Modern Elegant White".

Fotograaf: Jacob van Rozelaar

Comentarios


bottom of page