top of page

Is trouwen nog van deze tijd? Zeker, zelfs meer dan ooit!

Het huwelijk zag er vroeger heel anders uit dan tegenwoordig. De geschiedenis van het huwelijk is iets waar we eigenlijk niet vaak bij stilstaan. Weet jij hoe het huwelijk er vroeger uit zag? Ben jij benieuwd naar de verschillen tussen vroeger en nu? Lees dan snel verder!


Vroeger stond het huwelijk in het teken van elkaar eeuwige trouw beloven. Tegenwoordig speelt eeuwige verbintenis natuurlijk nog steeds een rol, maar de voornaamste reden is dat jullie de liefde voor elkaar willen vieren. Hier komt een stuk meer romantiek aan te pas dan vroeger en dat is zo fijn!


Ook werd vroeger heel streng bepaald met wie je mocht trouwen. Dit moest iemand zijn die echt bij je paste, met andere woorden iemand uit hetzelfde dorp, met hetzelfde vermogen en dezelfde godsdienst. Alle bezittingen waren toen ook van de man. Tegenwoordig kun je (gelukkig) trouwen met wie je wil. Het huwelijk wordt niet meer bepaald aan de hand van een plaats, vermogen en/of godsdienst. Ook hoeven vrouwen hun bezittingen niet meer af te staan aan de man. Zij hebben gewoon hun eigen spullen.


De manier waarop het huwelijksaanzoek vroeger werd gedaan, is heel anders dan hoe we dit nu kennen. Vroeger deed de vader van de bruidegom het aanzoek aan de vader van de bruid. Tegenwoordig vraag jij je partner ten huwelijk op een speciale en persoonlijke manier. Het huwelijksaanzoek is nu ook een romantisch en memorabel onderdeel van het huwelijk.


Maar, is trouwen nog wel van deze tijd? Ja zeker! Wij geven je dé redenen om te trouwen:


Verbintenis. Jullie doen een belofte aan elkaar en zullen elkaar steunen in zowel goede als slechte tijden. Getrouwde koppels voelen zich écht verbonden met elkaar.

  • Religie. Voor het vragen van Gods zegen over jullie huwelijk.

  • Rechten, plichten & financiële zekerheid. Trouwen is ook praktisch. Zo weten jullie zeker dat alle zaken goed geregeld zijn. Daarnaast zijn de fiscale voordelen ook mooi meegenomen.

  • Kinderen. Het huwelijk zorgt voor stabiliteit en een fijne thuisbasis voor de kinderen.

  • Liefde vieren. De dag van de bruiloft is de dag waarop jullie de liefde voor elkaar vieren en bevestigen.

  • Geluk. Bewezen is dat het huwelijk (op lange termijn) gelukkig maakt.

  • Mooiste dag. Jullie liefde voor elkaar vieren met de belangrijkste mensen uit jullie leven. Een hele mooie dag om nooit te vergeten.

  • Memories to remember. Jullie bruiloft is een dag vol speciale en mooie herinneringen. Samen creëren we memories to remember.


Dit zijn dé redenen om het huwelijksbootje in te stappen. Wil je graag trouwen, maar heb je hulp nodig bij het moment suprême waarbij je op één knie gaat? Klik hier voor meer informatie en wij helpen je graag bij het organiseren van jouw perfect huwelijksaanzoek.


Ben je al verloofd, maar wil je jouw Pinterest Board omzetten in een echte bruiloft? Check it out!

Comments


bottom of page