top of page

Kinderen op de bruiloft? Zo vermaak je deze kleine druktemakers

De trouwdatum staat, tijd om te beginnen aan de eerste opzet voor jullie gastenlijst. Al snel loop je tegen de volgende vraag aan: wel of geen kinderen op jullie bruiloft? Kinderen op je bruiloft kan ontzettend gezellig zijn, mits deze niet in huilen uitbarsten want dan zorgt het voor een behoorlijke inbreuk op de sfeer. Over de ouders die de halve ceremonie missen nog maar niet gesproken.. Dat wil je natuurlijk niet. Wij geven je deze week tips om ervoor te zorgen dat deze kiddo’s zich voorbeeldig gedragen tijdens de Big Day.


Bedenk bij het vaststellen van de locatie of deze kindvriendelijk is. Zorg dat je antwoorden krijgt op vragen als: zijn er mogelijkheden om een spelletjeshoek te creëren? Is er eventueel een overnachtingsmogelijkheid, zodat dat ouders met kinderen de kleintjes alvast op bed kunnen leggen? Kunnen die kinderen buiten spelen? Je kunt er ook voor kiezen om een nanny in te huren, die de kinderen de hele dag vermaakt in een ruimte die hiervoor geschikt is.


Snoep, snoep en nog meer snoep! Snoep doet het natuurlijk altijd goed, ondanks dat de kinderen hiervan gaan stuiteren, is het leuk om hier iets mee te doen. Zo kun je denken aan een snoeptafel of de mogelijkheid om zelf je eigen je eigen ‘wedding cakejes’ te ontwerpen. Gegarandeerd dat de kinderen wel even zoet 😉 zijn!


Ga op zoek naar een leuke entertainer; een ballonartiest die de mooiste figuren in elkaar flanst of een goochelaar die de kinderen met open mond doet verbazen: er is genoeg te verzinnen! Denk goed na over het tijdstip dat je deze man of vrouw wilt laten komen, omdat deze vaak met uurtarieven rekenen.


Tijdens het diner kun je kiezen voor “de kindertafel”. Een tafel waar alle kinderen mogen genieten van een speciaal voor hun samengesteld diner (lees: patat & pannenkoeken). Leg hier wat stiften en kleurplaten die dienen als placemats neer en ze vermaken zich wel een tijdje. Om de spanningsboog nog wat langer te rekken mogen de kinderen zelf hun dessert versieren. Geef ze een bolletje ijs in een bakje, leg allerlei soorten versieringen op tafel en "maak je eigen toetje" is een feit. Kunnen de ouders ook rustig eten en lekker lang tafelen.


Dit onderwerp is slechts één van de vele zaken waar je aan moet denken tijdens het organiseren van jullie bruiloft. Wil je de kennis van een Weddingplanner? Hier vind je de mogelijkheden!Comentários


bottom of page