LIVEBLOG: Kan mijn bruiloft doorgaan? – De laatste updates omtrent bruiloften en het Coronavirus.

We krijgen nog altijd een hoop vragen van bruidsparen omtrent hun bruiloft en het Coronavirus. Via dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste updates. Bekijk hier wat er momenteel wel/niet kan en waar jullie rekening mee moeten houden.


Dinsdag 20 april – Persconferentie


Een moment waarop we allemaal gewacht hebben, versoepelingen. Helaas is er voor de bruiloften niet veel veranderd.. Het fijne is dat de avondklok vanaf 28 april niet meer van toepassing is. Dit betekent dat alle aanwezigen van de bruiloft NIET meer vóór 22:00 uur thuis hoeven te zijn. Helaas moeten de bruiloften verder wat betreft de versoepelingen nog even geduld hebben. Onderstaande regels gelden nog steeds, voor nu t/m 11 mei. Hopelijk is er vanaf 11 mei meer mogelijk. Wij duimen!


De huidige regels


  • Er geldt een maximum aantal personen van 30 zowel binnen als buiten, inclusief kinderen & bruidspaar en exclusief personeel.

  • De uitnodiging voor de bruiloft dient als reservering. Alleen de genodigden zijn toegestaan.

  • Alle aanwezigen moeten ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar houden, uitgezonderd huishoudens.

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens momenten van beweging. Wanneer de aanwezigen op hun plek zitten, 1,5 meter van elkaar, mag het mondkapje af.

  • Alle aanwezigen dienen een vaste eigen zitplaats te hebben. Er mag niet van plek gewisseld worden.


Belangrijke vragen


Mogen we een diner, borrel of feest geven aansluitend aan de huwelijksvoltrekking?

Ja dit mag, zolang het zittend en op 1,5 meter van elkaar plaatsvindt. Het is niet toegestaan om staand en dansend een feest te geven. Daarbij geldt nu een openingstijd van 12:00 uur tot 18:00 uur, dit betekent dat er alleen eten & drinken geconsumeerd kan worden tussen deze tijden. Let wel op, check altijd bij de trouwlocatie welke regels zij hanteren, dit kan per locatie verschillen.


Er zijn een stuk minder dingen mogelijk, maar kan er wel een toostmoment plaatsvinden?

JA! Gelukkig is het gewoon mogelijk om samen met jullie gasten de toosten op jullie huwelijk. Hierbij mag de bruidstaart & champagne uiteraard niet ontbreken.


Maar, kunnen we wel op huwelijksreis?

Het advies luidt momenteel als volgt: reis niet naar het buitenland als dit niet noodzakelijk is. Dit advies geldt tot nu toe t/m 15 mei. Een huwelijksreis is (helaas) niet noodzakelijk, dus het advies vanuit ons is ook om dit nog even uit te stellen. Trouw je na 15 mei? Bedenk alvast welke locaties hoog op jullie bucketlist staan, zodat je snel kan schakelen om een last-minute reis te boeken. Houd hierbij wel rekening met de verschillende corona regels per land van bestemming.


Willen jullie graag samen met ons kijken naar hoe we jullie droombruiloft tijdens Corona gaan realiseren? Plan dan hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.