top of page

Trouwen in het buitenland

Zie je het al helemaal voor je? Trouwen op een wit strand met palmbomen en een strak blauwe lucht? Of misschien wel in een kasteeltje in het binnenland? Dat kan zeker! Eén van de grootste misverstanden over trouwen in het buitenland is dat zo’n bruiloft per definitie mega duur is. Een bruiloft in het buitenland hoeft, door slimme keuzes te maken, niet duurder te zijn dan een bruiloft in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld al veel kosten besparen door met een kleinere, intiemere kring richting jullie droombestemming af te reizen. Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken wanneer je in het buitenland trouwt?


Trouwen in het buitenland

Wanneer je in het buitenland wilt trouwen is het van belang dat naast alle praktische zaken, ook goed wordt nagedacht over de organisatie van de bruiloft. Zo is het belangrijk om een slimme planning te maken met alle -mogelijke- buitenlandse leveranciers. Denk hierbij aan de locatie, catering, aankleding etc. Op die manier kunnen jullie tijdens de pre-wedding trip een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en de juiste keuzes maken voor de bruiloft.


Buitenlandse bruiloft ibiza

De algehele planning van de bruiloft in het buitenland is key. Wij adviseren daarom altijd om een ruimere planning te nemen voor een destination wedding dan voor een Nederlandse bruiloft. Waarom? Dit is niet alleen fijn voor jullie gasten (denk aan budget, vrij houden/vragen van werk), maar ook voor de beschikbaarheid van de vliegtickets, accommodaties en de trouwlocaties. Trouwen in het buitenland is populairder dan ooit, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Ook komt het vaak voor dat Nederlandse leveranciers (denk aan een kapper, de fotograaf e.d.) meegaan naar de trouwlocatie. Om er zeker van te zijn dat de juiste personen nog beschikbaarheid hebben om hiervoor vrij te houden is het noodzakelijk om hier op tijd mee te beginnen.


trouwen in het buitenland

Maar dat is niet het enige. Trouwen in het buitenland vereist ook een aantal praktische zaken. Besef dat in ieder land andere regels gelden. Daarom is het goed om bij de ambassade van het land goed te checken wat deze regels precies inhouden. Wellicht heb je een trouwvergunning nodig, of is er specifiek papierwerk.Bovenal is trouwen in het buitenland enorm veel FUN! Het geeft jullie én de gasten een unieke en onvergetelijke ervaring, waar je nog jaren lang met een fijn gevoel aan terug denkt. Nieuwsgierig geworden hoe jullie bruiloft in het buitenland zou zijn? Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn!

Comments


bottom of page