top of page

Wat doe ik als gast aan naar een bruiloft?

Je hebt een uitnodiging voor een bruiloft ontvangen, wat leuk! Het is een bijzondere gelegenheid, dus genoeg reden om een feestelijke outfit te scoren. Een vraag die misschien gelijk door je hoofd spookt is hoe zo’n feestelijke outfit eruit ziet. Wat doe ik als gast aan naar een bruiloft? Wij snappen dat dit lastig is en dat je veel vragen hebt over wat wel en niet gewenst is. Wij helpen je op weg door een aantal belangrijke dingen op een rijtje te zetten.


Dresscode

Er zijn natuurlijk verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van jouw outfit. Stap één is nagaan of er een dresscode is. Mocht er een dresscode zijn, dan is dit altijd terug te zien op de uitnodiging. Het beste is om, als er een dresscode is, je hieraan te houden. Zo weet je zeker dat jouw outfit matcht met het thema van de bruiloft en de outfits van de andere gasten. Heb je twijfels over je outfit? Je kunt altijd de ceremoniemeester vragen om advies.


Seizoen en locatie

Naast de dresscode is het belangrijk om te bedenken in welk seizoen en op wat voor soort locatie de bruiloft plaatsvindt. Dit om ervoor te zorgen dat jouw outfit hier goed op aansluit. Bij een zomerse bruiloft op het strand hoort toch wel een andere uitstraling dan bij een winterse bruiloft in een mooi kasteel. Hoge pumps op het strand of een linnen pak op een winterse dag in een kasteel zijn niet de beste combinaties.. ;)


Accessoires

Een gemakkelijke manier om je outfit er een stuk feestelijker uit te laten zien, is door gebruik te maken van accessoires. Denk hierbij aan sieraden, een horloge, een pochet en/of een stijlvolle clutch. Er zijn veel mogelijkheden voor zowel man als vrouw, maar pas op dat je niet doorslaat en houd het subtiel.


No go’s

Ook belangrijk om te weten is wat je niét aantrekt naar een bruiloft. Je mag zeker uitpakken met je outfit, maar zorg er als vrouw voor dat je geen wit draagt. White belongs to the bride. Daarnaast is zwart ook geen gebruikelijke kleur voor een bruiloft. Het kan natuurlijk zijn dat het bruidspaar een thema kiest met de kleuren zwart & wit, dan is het een ander verhaal en mag je wel gewoon voor deze kleuren kiezen. Het wordt erg gewaardeerd als er te zien is dat je een beetje je best hebt gedaan op je outfit en uitstraling, dus laat je hoodies en leren jassen vooral in de kast hangen op deze mooie dag.


Het bruidspaar moet shinen

Daarnaast is het goed om te onthouden dat het de grote dag is van het bruidspaar. Zij zijn degene die op dat moment mogen en moeten shinen. Pak daarom niet té veel uit met je outfit, want het is niet de bedoeling dat jouw outfit de aandacht trekt en dit afleidt van het bruidspaar. Een tip van ons: ga niet voor veel grote sieraden en/of het dragen van opvallende kleuren.


Als je kiest voor één van de diensten van Weddingster ontvangen alle gasten op voorhand een mail waarin we onder andere de dress code voor jullie dag benoemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak hier een afspraak!
bottom of page