top of page

Het vinden van jullie droom trouwlocatie

Eén van de eerste en belangrijkste onderdelen dat tijdens het regelen van jullie bruiloft om de hoek komt kijken, is het kiezen van een trouwlocatie. Het kan zo zijn dat jullie de perfecte trouwlocatie al helemaal voor jullie zien, maar belangrijker is om te bedenken waar een locatie eigenlijk allemaal aan moet voldoen. Ongeveer 40% van het budget gaat naar de locatie, dit is inclusief ceremonie, diner en feest. Het is dus niet alleen één van de eerste en belangrijkste onderdelen van de bruiloft, maar ook de grootste investering van de bruiloft.


Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om trouwlocaties. Het is goed om allereerst te bedenken wat de échte musts zijn voor jullie ideale trouwlocatie. Er zijn een aantal aspecten waar jullie over na moeten denken en keuzes in moeten maken.


De plek

Om te beginnen gaan jullie na of er een bepaalde plek is waar jullie willen trouwen. Wonen jullie bijvoorbeeld in Rotterdam en willen jullie per se in Rotterdam trouwen? Of misschien willen jullie dat de locatie niet verder is dan een x aantal kilometer bij een bepaalde stad vandaan. Gaan jullie ook voor een kerkelijke ceremonie? Dan is het fijn als deze twee locaties niet al te ver van elkaar vandaan zitten. Denk na of er eisen zitten aan de plek en schrijf deze op.


Sfeer

Vervolgens gaan jullie nadenken over de sfeer van jullie bruiloft. Moet het bijvoorbeeld heel romantisch en licht zijn? Of vooral juist knus en wat donkerder? Wat past bij het thema en de stijl van jullie bruiloft? Trouwen jullie in de lente/zomer of in de herfst/winter, dus moet er vooral binnen voldoende ruimte zijn of juist buiten? Dit zijn dingen om goed over na te denken. Sommige locaties zullen dan automatisch al afvallen en dat maakt het voor jullie makkelijker om uiteindelijk een keuze te maken.


Aantal gasten en budget

Naast het nadenken over de plek en sfeer van de trouwlocatie is het van belang om te bepalen hoeveel gasten jullie willen uitnodigen op de mooiste dag uit jullie leven. Niet alle locaties hebben ruimte voor alle aantallen, dus het is goed om van tevoren het aantal gasten vast te leggen zodat jullie daarna bij de locaties kunnen checken of daar ruimte voor is. Ook is het handig om te bedenken wat jullie budget is en hoeveel jullie bereid zijn uit te geven aan de locatie.


Catering & overnachten

Ook belangrijk om over na te denken is wat jullie willen qua catering. Is er een bepaald cateringbedrijf dat jullie heel graag willen inschakelen op jullie bruiloft? Ga dan na welke locaties eigen catering toestaan. Sommige locaties willen dat de catering exclusief bij hen wordt afgenomen. Naast de catering is het ook fijn om te bedenken of er op locatie mogelijkheden voor overnachten zijn of anders misschien in de buurt van de locatie. Dit zowel voor jullie zelf in verband met eventueel een nacht in een bruidssuite, maar ook voor gasten die bijvoorbeeld heel ver weg wonen.


Da datum

Last but not least, de datum. Misschien hebben jullie een datum met een speciale betekenis, waardoor jullie heel graag dan willen trouwen. Of misschien is er een bepaalde maand die jullie erg aanspreekt. Het is goed om, bij jullie favoriete locaties die aan de eisen voldoen, vrijwel direct te checken of jullie voorkeursdatum en/of maand beschikbaar is. Zo niet, dan kunnen jullie samen met de locatie kijken naar andere beschikbare data en de afweging maken of jullie dat eventueel zien zitten.


Nadat jullie bovenstaande dingen op een rijtje hebben gezet is het zaak om opzoek te gaan. Begin online en maak vervolgens een lijstje met een aantal favorieten. Deze favorieten kunnen jullie in het echt gaan bewonderen om er een gevoel bij te krijgen en jullie bruiloft stiekem al een beetje voor jullie te zien. Na het bezoeken van jullie favorieten is het grote moment daar: de knoop doorhakken.

Een laatste tip vanuit ons: begin op tijd en schakel snel, niet alle locaties zijn goed vindbaar op Google en ook zitten populaire locaties vaak binnen no-time vol.


Vinden jullie het lastig om de perfecte locatie te vinden? Maak hier vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek, dan gaan we samen kijken hoe we jullie droomlocatie kunnen vinden.


Parc BroekhuizenComments


bottom of page