top of page

Trouwen op het geweldige eiland Ibiza

Ibiza. Al jaren lang een razend populaire vakantie- én trouwbestemming. En dat is niet voor niks. Ik heb er een aantal jaar met veel liefde gewoond. Het eiland heeft letterlijk van alles te bieden: de mooiste (verborgen) plekjes, culinaire hotspots, prachtige trouwlocaties, de dikste feesten, sfeervolle plaatsjes etc etc etc. Ik raak niet uitgepraat wanneer het over dit eiland gaat en het is dan ook extra bijzonder om aan een bruiloft op dit eiland te werken. Wanneer je er voor kiest om te trouwen in het buitenland , dan is dat een flinke klus. Zorg dat je er op tijd mee begint en ga op zoek naar een Weddingplanner die jullie hierbij kan helpen. Deze week deel ik de unieke trouwlocaties op dit bijzonder stukje schoon in de Middellandse zee.


Officieel trouwen

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: trouwen op een strand op Ibiza is verboden. Zelf in de weer met stoeltjes in het zand en een witte loper uitrollen wordt hier niet getolereerd. Gelukkig zijn er een tal aan chiringuito’s (restaurantjes aan het strand) en mooie hotels die het mogelijk maken dat jij toch met je voetjes in het zand het Ja-woord tegen je geliefde kunt zeggen. Voordat je kunt trouwen op Ibiza dien je wel wat zaken op voorhand te regelen. Er zijn een aantal documenten nodig om de huwelijksvoltrekking te kunnen doen, denk hierbij aan een verklaring van je burgerlijke staat en een geboorteakte. Je kunt op Ibiza alleen trouwen voor de Nederlandse wet wanneer je een Nederlandse trouwambtenaar over laat komen naar dit eiland. Een andere optie die veel tijd en moeite bespaard is om in Nederland te trouwen en de ceremonie op Ibiza te laten plaatsvinden.


Amante

Mijn alltime favorite sit & relax spot van het eiland is Amante. Deze plek ziet er geweldig uit en er hangt altijd een heerlijke vibe die wordt gecreëerd door het vriendelijke personeel, live muziek en de aankleding. Je kunt deze locatie afhuren voor je bruiloft. Dit restaurant ligt als enige gelegen boven een Cala (strand < 1 km), wat er voor zorgt dat je een stunning uitzicht hebt en je deze locatie uitstekend kunt gebruiken wanneer je op zoek bent naar een privé locatie zonder andere toeristen.


bruiloft amante ibiza

Beeld: Amante


Atzaró

Een heel ander soort trouwlocatie, maar zeker niet minder mooi, is het hotel dat in het binnenland van het eiland ligt: Atzaró. Het handige van deze mooie locatie is dat de gasten en jullie kunnen overnachten op deze plek. Atzaró biedt drie verschillende trouwlocaties aan op hun Landgoed. Wendy van Dijk en Erland Galjaard zijn op deze bijzondere plek in 2014 getrouwd.


bruioft atzaro ibiza

Beeld: Atzaro


Experimental beach

Afgelopen zomer was ik hier getuigen van een prachtig huwelijk en feest dat op deze locatie plaatsvond. Om er te komen moet je een stuk door de zoutvlaktes rijden over een onverharde weg. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat het afgelegen ligt, wat zorgt voor enorme rust. Daarnaast is het uitzicht over de zee schitterend en zie je de zon in het water verdwijnen.


bruiloft experimental beach ibiza

Beeld: Eccbeach


Elixir

Uitzicht op de magische rots van het eiland: de Es Vedra. Wauw! Deze unieke locatie bij cala Codolar zorgt er voor dat je gegarandeerd prachtige weddingfoto’s hebt achteraf. Deze locatie is er helemaal op ingericht om hier de ceremonie te houden. Ze bieden naast de locatie van alles aan: van de bruidstaart tot aan de decoratie.


bruiloft elixir ibiza

Beeld: Elixir


Je kunt er ook voor kiezen om zelf een villa te huren. Er zijn een tal van villa’s met een geweldig uitzicht die zich perfect lenen voor een ceremonie. Je kunt er ook voor kiezen om hier uitsluitend een feest te organiseren. Handig is dat wanneer er kinderen op jullie bruiloft aanwezig zijn deze alvast kunnen slapen in de villa.


Weddingster helpt bruidsparen hun droomhuwelijk in het buitenland te realiseren. Maak hier een afspraak voor een gratis intakegesprek!



Comments


bottom of page