top of page

De 5 allerleukste alternatieven voor het strooien met rijst

Het is een traditie die we al heel lang zien terug komen tijdens de bruiloft: het strooien met witte rijst na de ceremonie. Dit is ontstaan vanuit de gedachte dat de ‘strooi’ symbool staat voor een boer die zijn akker bezaait. Het staat voor vruchtbaarheid en rijkdom. Van oorsprong waren dit alleen de bruidskinderen die het pas getrouwde stel bestrooide, maar dat is nu al lang niet meer zo. Iedereen maakt graag gebruik van dit leuke moment om het koppel geluk toe te wensen.


Inmiddels staan veel locaties in Nederland het strooien van rijst niet meer toe en wordt het zelfs beboet (!) wanneer je dit wel doet. Het is verspilling van voedsel en het trekt tevens ongedierte aan, iets waar je als locatie niet happy van wordt. In het buitenland zien we ook steeds meer dit verbod. Maar geen zorgen, er zijn genoeg leuke alternatieven!


Sterretjes

Dit is een erg leuk alternatief wanneer je als bruidspaar bij het donker het feest verlaat. Het levert gegarandeerd toffe foto’s op, ziet er mega gezellig uit en de kinderen kunnen hun geluk niet op wanneer zij een sterretje mogen aansteken 😉. Om het wat speelser te maken kun je er voor kiezen om kleine en grote sterrenstokjes te geven aan jullie gasten.


Party poppers

Deze poppers staan garant voor veel lol & fun.

De feestelijke poppers kun je zelf laten ontwerpen en personaliseren. Zo kun je er voor kiezen wat voor soort en in welke kleuren je de confetti wilt hebben. Kies voor kleuren in de party popper die bij de bruiloft passen. Daarnaast kun je er ook nog over nadenken welke tekst je wilt laten bedrukken op het buisje. Het zorgt voor een geweldig effect en door gebruik te maken van ecologische confetti is ben je ook nog eens verantwoord bezig. Laat de party poppers maar knallen!Bellenblaas

Hoe leuk is het om kleine gepersonaliseerde bellenblaasjes te geven aan jullie gasten? Deze zijn er in allerlei vormen en maten, zoals op de foto deze schattige champagne flesjes. Leuk detail: het etiquette op de fles kun je personaliseren met een tekst en afbeelding naar wens.Rozenblaadjes

Is het thema van het bruiloft in romantische sferen? Dan past dit er goed bij. Zorg voor verse rozenblaadjes: die zorgen niet alleen voor een lekkere geur, maar ook voor een mooi plaatje!

Beeld: Lovesound

Lavendel

Dit is één van de goedkoopste, maar zeker niet minder leuke vervanging voor de witte rijst. Het bestellen van (gedroogde) lavendel is relatief gezien goedkoop. Je kunt er voor kiezen om de lavendel is een (gepersonaliseerd) zakje te doen, zoals op de foto. Hier zie je een muziekblad van een nummer die tijdens de ceremonie werd afgespeeld . Mocht je nog wat rozenblaadjes of lavendel over hebben: leg ze rondom de bruidstaart neer of op de cadeautafel.

Beeld: Lovesound

Liever dit soort zaken uit handen geven zodat je zeker weet dat alles goed is geregeld? Check hier de mogelijkheden voor een Weddingplanner. Ik help met liefde jullie droombruiloft te realiseren!

Comments


bottom of page