top of page

Dit is wat je moet weten over de trouwjurk

De jurk. Wanneer je fantaseert over je (toekomstige) bruiloft dan is dit vaak één van de eerste dingen waar je aan denkt. Het is hét hoogtepunt bij vrouwen als het gaat om de voorbereidingen van de Big Day. Maar hoe begin je de zoektocht naar deze perfect dress? Waar moet je goed opletten? En hoe weet je zeker dat de jurk bij je past? Lees hier alle tips voor het uitzoeken van de jurk!


trouwjurk

Begin op tijd met het zoeken van de jurk

Wij adviseren om 9 maanden tot een jaar van te voren te beginnen met het zoeken van jouw droomjurk. Jurken moeten namelijk op maat gemaakt worden en hebben een levertijd. Door tijdig te beginnen voel je niet de druk ontstaan wanneer je nog niet 100% het ‘WAUW’-gevoel te pakken hebt. Je kunt rustig doorzoeken. Hou er wel rekening mee dat je de bestelling van de jurk minimaal een half jaar van te voren regelt. Wanneer je voor een buitenlandse bruiloft gaat, vergeet dan niet na te denken over het vervoer van de jurk.


Beperk het aantal mensen

Hoe meer mensen, hoe meer meningen. En dat maakt het uitzoeken van een jurk een ramp. Uiteraard is het onwijs gezellig om je moeder, je zus(sen) en je vriendinnetjes mee te vragen, maar wij adviseren om met niet meer dan drie mensen de bruidswinkel te betreden. Indien je toch de keuze maakt om met een grote groep te gaan, zorg dan voor duidelijke afspraken.Zorg dat de jurk niet alleen bij het thema past, maar ook bij jou

Een thema of een kleur aan je bruiloft hangen is erg handig, omdat je vanuit hier zaken kunt gaan plannen. Zorg alleen niet dat dit de rode draad wordt bij het kiezen van jouw jurk. Het allerbelangrijkste is dat jij in de jurk straalt.


trouwschoenen trouwboeket

De lingerie

Goede lingerie is minstens zo belangrijk als de jurk. Dit zorgt er namelijk voor dat de jurk perfect valt en maakt het totaal plaatje compleet. Zorg dat je bij het doorpassen van de jurk de bruidslingerie aan hebt, zodat je precies weet hoe de jurk valt op de Big Day. Vergeet dan ook niet gelijk je trouwschoenen niet mee te nemen.Luister naar je eigen gevoel

Het is klinkt misschien als een cliché maar dit is het állerbelangrijkste als het gaat om het vinden van de perfecte jurk. De meningen van je naasten zijn belangrijk, maar uiteindelijk gaat het er om wat jij bij de jurk voelt. Bedenk daarbij dat je bij twijfel nooit jezelf laat overhalen door de squad die je hebt meegebracht. Voelt de jurk helemaal goed en heb je een goed gevoel bij de winkel? Dan weet je dat je jouw jurk hebt gevonden. Ga op je gevoel af!

Comments


bottom of page