top of page

Help! Waar begin ik met het plannen van mijn bruiloft?

Voor de één is het veel fun, voor de ander is het een stressvolle bedoeling: het organiseren van de mooiste dag uit je leven, de bruiloft. Het plannen van een bruiloft is een flinke taak, dus zorg dat je er op tijd mee begint. Wij adviseren om zo’n 6 tot 12 maanden voor de Big Day de eerste zaken vast te leggen. Maar wat moet je allemaal regelen? En waar begin je eigenlijk mee? Wij hebben de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet, zodat jij een geweldige kickstart kan maken. Let's Read & Plan!
  1. Bepaal de trouwdatum & locatie Is er een speciale datum waarop jullie willen trouwen? Welk seizoen heeft de voorkeur? Wil je in het binnen- of het buitenland trouwen? Vergeet hierbij geen rekening te houden met de vakantieperiodes. Daarbij kan de keuze voor de trouwdag ook invloed hebben op het budget. Zo is trouwen op zaterdag altijd duurder dan een andere dag in de week.

  2. Budget Wellicht het meest saaie onderdeel: jullie bruiloft budget. Bedenk hierbij goed wat je wil en wat je kunt uitgeven. Stem hierbij met elkaar af wat jullie de belangrijkste elementen van de bruiloft vinden. In die zaken kun je dan wat extra investeren. Prioriteer vervolgens de overige zaken. Maak een inschatting per onderdeel wat de kosten zullen zijn en vergeet deze begroting niet bij te houden met de werkelijke kosten, zo heb je altijd een up-to-date overzicht en weet je in hoeverre je nog los kunt gaan tijdens het shoppen ;-).

  3. Hulp Wil je extra hulp bij je bruiloft? Dan is dit het moment om daar over na te denken. Zo kun je er over nadenken om de hulp van een Weddingplanner in te schakelen, zodat je zeker weet dat alles in goede banen wordt geleid. Denk daarnaast na of je bruidsmeisjes wil en wie je daarvoor gaat vragen. Last but not least: bedenk wie jij en je partner als getuigen willen vragen.

  4. Thema Wat heel handig kan zijn is het kiezen van een thema of bepaalde kleuren rondom jullie bruiloft. Aan de hand hiervan heb je namelijk een vertrekpunt om zaken te gaan regelen en gericht op zoek te gaan naar de juiste leveranciers.

  5. Kies de leveranciers Maak keuzes als het gaat om de leveranciers voor alle aspecten van de bruiloft en struin het internet af! Wat past bij jullie thema? Van de jurk tot en met de taart, met alles wil je de leverancier vinden die bij jullie past. Doe per leverancier een (online) onderzoek, door bijvoorbeeld de reviews van anderen te lezen. Wanneer je samenwerkt met een Weddingplanner kunnen jullie gebruik maken van dit netwerk en de eventuele kortingen die hij/zij heeft afgesproken met leveranciers.

  6. Maak een planning Zorg voor een overzicht en een planning naar de dag toe en op de dag zelf. Zorg dat je op voorhand een draaiboek hebt gemaakt zodat iedereen die wat met de organisatie te maken heeft precies weet hoe de dag er uit komt te zien.

  7. Have Fun & enjoy! Geniet! We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Bij het organiseren van een bruiloft komt een vaak een hoop stress kijken. Hierdoor kun je fysiek of mentaal uitgeput raken. Dit is zonde, want de voorpret moet minimaal net zo leuk zijn als de dag zelf. Een strakke planning is key als het gaat om rust en overzicht. Als dit goed staat kun je meer ontspannen en genieten van alle leuke zaken die er bij komen kijken.


Dit zijn de eerste stappen richting jullie droombruiloft. Wil je een gedetailleerd overzicht? Vraag hier gratis de Weddingster Wedding Checklist aan!


Op zoek naar een Weddingplanner of stylist voor jullie bruiloft? Maak hier een afspraak en we bespreken tijdens een (online)kennismaking wat de mogelijkheden zijn! Happy Wedding Planning ♥


Comments


bottom of page